Thursday, February 17, 2011

PESANAN UNTUK ADIK KU..........

Memikirkan kebahagiaan bererti memikirkan apa yang terjadi sebelumnya dan apa yang akan terjadi nanti dan sampai batas tertentu, berfikir terlalu jauh itu,boleh mengusik kebahagiaan itu sendiri." "Jangan berputus asa jika otak tumpul dan kurang cerdas, kerana seseorang yang tumpul otaknya tetapi tidak berputus asa lebih maju daripada orang yang cerdas tetapi pemalas.

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


salam perjuangan untuk adikku dalam mengharungi dugaan di bumi kias ana memohon beribu kemaafan kerana tidak berpeluang untuk bersua serta bertemu dengan adikku sekalian..ana mengucapkan syabas diatas pelantikan dan taklifan yang diterima.  Moga adik-adikku berusaha untuk melakukan yang terbaik sabarlah dengan perjuangan ini. Ana hanya mampu mendoakan moga dipermudahkan segala urusan.. Dalam ana membuat perancangan untuk bersua dengan adik-adik di bumi kias  ketika itu la ana terpanggil untuk seruan jihad dibumi aceh... ana memohon maaf diatas pertemuan yang tidak kesampaian insyaallah adik-adikku mampu untuk melakukan amanah yang diberi...sabar la dengan setiap ujian ini...

seandainya menghadapi pelbagai masalah atau ada pertanyaan  adik-adik boleh la menggunakan fb ataupun ym sebagai jalan untuk kita cuba untuk menyelesaikan permasalahan........insyaallah walau ana tidak dapat bersama-sama tetapi  kita cuba mencari solusi bersama.... perjuangan merupakan satu perkara yang paling manis walau ada kesakitan yang dirasai tetapi itu lah pengertian perjuangan sebenarnya...

Duhai adikku....ana sangat mengharapkan supaya kita dapat mempertahankan biah solehah di BUMI KIAS seperti mana kita sama-sama perjuangkan dulu......kami sentiasa menyokong kalian kami disini dan mendoakan agar setiap permasalahan dapat diselesaikan dengan mudah....jangan cepat berputus asa kuatkan hati apabila mengahadapi rintangan...istiqamah la dengan apa yang dikatakan....

Ingatlah bahawa ketika mana kita merasa kesakitan dalam satu perjuagan namun kita mengetahui bahawa kesakitan itu lah perkara yang paling manis...kerana kesakitan yang kita alami tidak akan sama dengan setiap insan yang lain.........disaat ana menulis warkah ini ana tersenyum gembira kerana bangga dengan perjuangan adik-adik sekalian ketahui la bahawa kami menunggu suatu saat untuk bertemu.....kami merindui saat-saat kami bersama walau ada pertelingkahan dan pergaduhan namun ketahui la itu la satu kenangan dan  memori yang sukar kami lupakan...sebagai insan yang kerdil ana juga melakukan kesilapan tetapi....kerana kesilapan itu lah kerinduan untuk bersua terlalu kuat...

kami percaya dengan adanya adik-adik  bumi kias akan sentiasa mengalami perubahan....
SENYUM LA SETIAP KALI MENERIMA UJIAN.....KAMI MENDOAKAN KALIAN DARI JAUH ANDAI ADA SUATU SAAT KITA AKAN BERTEMU, BERSUA DAN BERBICARA MELUAHKAN KATA HATI....WALAU KAMI TIDAK LAGI BERADA DI BUMI KIAS NAMUN KAMI TINGGALKAN JIWA KAMI DISANA HANYA JASAD SAHAJA YANG BERADA DIACEH..... KITA SAMA2 DOAKAN AGAR ADANYA PERTEMUAN ANTARA KITA....INSYAALLAH "SAMPAIKAN WALAUPUN SEPOTONG AYAT"

KHAS BUAT ADIK-ADIK KU DIBUMI KIAS....
IKHLAS DARI UKHTI MANIZA...


[iQ] Maher Zain - Insha Allah [Malay]Memikirkan kebahagiaan bererti memikirkan apa yang terjadi sebelumnya dan apa yang akan terjadi nanti dan sampai batas tertentu, berfikir terlalu jauh itu,boleh mengusik kebahagiaan itu sendiri.""Jangan berputus asa jika otak tumpul dan kurang cerdas, kerana seseorang yang tumpul otaknya tetapi tidak berputus asa lebih maju daripada orang yang cerdas tetapi pemalas.

DARI MANA ANA PERLU BERMULA....

Memikirkan kebahagiaan bererti memikirkan apa yang terjadi sebelumnya dan apa yang akan terjadi nanti dan sampai batas tertentu, berfikir terlalu jauh itu,boleh mengusik kebahagiaan itu sendiri." "Jangan berputus asa jika otak tumpul dan kurang cerdas, kerana seseorang yang tumpul otaknya tetapi tidak berputus asa lebih maju daripada orang yang cerdas tetapi pemalas.

manusia akan ada sikap putus asa...bila kita menghadapi ujian kita cuba untuk menjadi kuat walau sebenarnya kita rebah,tersungkur dengan ujian yang diberi tetapi adakalanya ujian itu lebih layak untuk orang lain... hina nya diri bila ditimpa ujian rasa kerdilnya Allah sahaja yang tahu..
tetapi dengan kekuatan ayat " ALLAH TIDAK AKAN MEMBEBANI SESEORG MELAINKAN DENGAN KEMAMPUANNYA..

ayat ini membuatku berfikir sejenak sesungguhnya apa yang berlaku keats diriku merupakan sesuatu perkara yang telah dirancang walau tiada yang mengerti tetapi yakinlah allah mengetahui segalanya dan sebaik-baik tempat mengadu adalah pencipta kerana dialah yang maha mengetahui dan memahami apa yang terbaik untuk hamabanya..